Wednesday, 19 August 2015

Tips mengekalkan kesegaran sayur-sayuran


Assalamualaikum wbt...
Sekadar ingin berkongsi tips-tips berguna kepada ibu-ibu.

Nampak fresh tak sayur yang saya simpan ni sebenarnya dah 4 hari dalam peti ais tau..
Alhamdulillah dapat juga mengelakkan pembaziran. Sebelum ni sayur tak tahan lama dan selalu buang macam tu je sebab cepat busuk.

Bagaimana caranya nak bagi sayur tahan lama? Mudah saja dengan adanya Shaklee Multipurpose liquid.. BASIC H.

1) Bersihkan sayur-sayuran.
2) Pada bilasan kedua rendamkan sayuran dengan beberapa titik BASIC H lebih kurang 5 minit.
3) Toskan sayuran.
4) Simpan dalam bekas kedap udara dan simpan dalam peti sejuk. 

Jom cuba. Semoga tips ni dapat membantu ibu-ibu berjimat dan mengelakkan pembaziran..inshaAllah.


RM46

------------------------------------------------------------------------

Pengedar sah Shaklee
Salwani bt Hamzah
1093925
Sms/call/wa/tele 011-15389800
Cod Serendah, Hulu Selangor
Postage seluruh Malysia


1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete